CRISTIANS EN LA SOCIETAT DEL DIÀLEG I DE LA CONVIVÈNCIA Cardenal Lluís Martínez Sistach

SISTACH, Cristians en la SocietatCRISTIANS EN LA SOCIETAT DEL DIÀLEG I DE LA CONVIVÈNCIACardenal lluís Martínez sistaChRomana presenta l’últim llibre del Cardenal Martínez Sistach, Cristians en la societat del diàleg i de la convivència, amb la presentació de SER Cardenal Tarcisio Bertone, Secretari d’Estat de Sa Santedat el Papa Francesc, publicat inicialment per Libreria Editrice Vaticana en italià.El volum recull els discursos més significatius del Cardenal sobre temes de caire universal, com ara el paper de l’Església Catòlica i dels cristians en la societat civil, en relació amb reptes actuals i urgents com la crisi econòmica i la pobresa, i també sobre arguments més específics, com la relació entre l’Església i la Unió Europea, i les relacions Església-Estat a Espanya.En particular, en el capítol inicial el Cardenal afronta el tema del paper de l’Església en la societat i el significat de la laïcitat de l’Estat, afirmant que «L’autèntica laïcitat no és prescindir de la dimensió espiritual, sinó reconèixer que aquesta última és garant de la nostra pròpia llibertat. I la presència de l’Església és necessària, ja que desenvolupa una funció nutritiva a la societat, promovent el desenvolupament integral de la persona».En aquest marc, el Cardenal anima els cristians a tenir més autoestima, per-què «fem coses bones» i proposa la invitació del Papa Francesc a «anar a anunciar Jesús i el seu Evangeli a les perifèries existencials, de la societat i de la cultura».L’obra conclou amb la consideració de la Basílica de la Sagrada Família com a emblema de la presència de l’Església a la ciutat, com a icona de la nova evangelització i símbol de la presència pública de l’Església.

El Cardenal Lluís Martínez Sistach va néixer a Barcelona el 29 d’abril de 1937. Va ser ordenat sacerdot el 1961. Va obtenir el títol de doctor en utroque iure defensant la tesi sobre «El dret d’associació a l’Església», a la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma. Ha estat professor de dret canònic a la Facultat de Teologia de Catalunya, i president de l’Associació Espanyola de Canonistes. L’any 2004 va ser nomenat arquebisbe metropolità de Barcelona pel Papa Joan Pau II. El Papa Benet XVI el va crear cardenal en el consistori del 24 de novembre de 2007, assignant-li el títol de la basílica de Sant Sebastià de les Catacumbes.És membre de la Comissió Permanent de la mateixa Conferència i president de la Comissió Episcopal de Litúrgia. És doctor honoris causa per la Pontificia Universidad Católica de Santiago de los Caballeros (República Dominicana) i per la Pontifícia Facultat de Teologia de Varsòvia. La Universitat Ramon Llull de Barcelona li va atorgar la Medalla d’Or.És membre del Pontifici Consell per als Laics des de l’any 1996, del Pontifici Consell per als Textos Legislatius des de 2002, del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica des de 2006 i de la Prefectura per als Afers Econòmics de la Santa Seu des de 2009.

Format: 15 x 21 cm. Volum: 256 pàgines. Enquadernació: Cartoné amb sobrecobertes. PVP: 17,31 euros (sense IVA) 18,00 euros (amb IVA) ISBN: 978-84-15980-03-2. EAN: 9788415980032